[:sr]U subotu, 26. maja 2018. godine imaćete priliku da čujete premijere odabranih  dela pisanih za harmoniku i klarinet. Koncert je deo projekta „Nova srpska muzika za harmoniku 3“ podržan od strane Sokoj fonda za kulturna davanja, i čini sastavni deo programa Internacionalnog festivala Eufonija već treću godinu.

Značaj koncerta u okviru kog se prezentuju dela mladih domaćih autora, prepoznala je i Fondacija „Novi Sad 2021“ pružajući nam podršku u organizaciji i promociji dve godine uzastopce.

Kako je 2018, godina kulturnog nasleđa Evrope, premijerno će se prezentovati dela koja korespondiraju sa tradicijom evropskih naroda na nov, moderan način.

Dela će premijerno izvesti mladi umetnici – Duo Resonance iz Grčke, inače prošlogodišnji pobednici kategorije kamerne muzike u studentskoj kategoriji takmičarskog segmenta festivala.

Iste večeri predstaviće nam se i pobednik partnerskog festivala iz Pule – Matjaž Balažic koji će izvesti dela slovenačkih autora, zemlje iz koje potiče.

Stanislava Gajić, Ljubomir Nikolić i Aršija Samsaminija bavili su se novim pogledima na kulturno nasleđe i u svoja dela na svojevrstan način utkali tradicionalnu muziku Balkana.

Početak koncerta : 20:21h

Mesto: Dvorac Eđšeg

Ulaz slobodan!

[:en] 

 

 [:]

Ostavite komentar